Ühisprojekt kandideeris Järvamaa õpiteo tiitlile

Lõuna-Järvamaa Koostöökogu ja Türi Kogukonnaseltsi kaheaastane ühisprojekt “Kogukondlik ja kestlik Lõuna-Järvamaa” (projektijuht Aili Avi), mille peamiseks eesmärgiks oli keskkonda säästva kestliku mõtteviisi levitamine, kogukondliku koostöö aktiveerimine, rohelise valla slogani täitmine enama sisuga ning kogukonnakeskuse tekkele kaasaaitamine, sai oma koolituste, õpitubade, õppereiside jms arendustegevuse korraldamise eest Täiskasvanud õppija nädala raames tubli tunnustuse, kuigi mitte tiitlivõidu.

Uhke tunne oli koos teiste tunnustatutega ühes rivis seista ning rõõmu tunda selle üle, et meie aktiivsed projektitegevused olid silma jäänud ja muljet avaldanud.

Projekti tulemused numbrites: toimus 2 välisreisi, 3 kahepäevast riigisisest õppereisi, 18 õppepäeva, õpikoda, töötuba, koostöökohtumist jne. Kokku osales projektitegevustes üle 400 inimese.

Üldkoosolek kinnitas 2020. aasta rakenduskava

Üldkoosolek kinnitas 8. oktoobril Väätsal, Eesti Jalgrattamuuseumis Lõuna-Järvamaa Koostöökogu strateegia elluviimise rakenduskava 2020. aastaks. Vastavalt sellele avame käesoleva perioodi viimase taotlusvooru ettevõtjatele 2020. aasta oktoobris. Täpsemalt toimub taotluste vastuvõtt meetmest 2.1 toetuse saamiseks 9.-16. okt 2020.

Kuna tegemist on taotluste elluviimise käigus tekkinud jääkide ümberjagamisega on taotlusvooru eelarve esialgu veidi üle 81 000 euro. Aasta jooksul see summa tõenäoliselt siiski suureneb. Sellele vaatamata on meetmelehega sisse viidud paar olulist kitsendust – viimases taotlusvoorus võimaldatakse ainult masinate ja seadmete soetamist (ehitustegevus ja ühisprojektid on välistatud) ning taotlemise ülempiiriks on seatud 15 000 eurot.

Järvamaa käsitöökojad avavad uksed

21. septembril kell 10 avatakse Järvamaal üheks päevaks eriliselt ette valmistatud käsitöö- ja meistrikojad, käsitööpoed ja -kohvikud ning külamajad. Pakutakse ehedaid elamusi nii silmale kui maitsemeelele, tegevusi nii suurele kui väiksele. Palju kohalikku käsitööd, näitusi, erinevaid töötubasid ja kohalikku toitu.