Otsime osalejaid arukate külade arenguprogrammi

Lõuna-Järvamaa koostöökogu on algatamas koos oma projektipartneri Jõgevamaa Koostöökojaga külade arengule suunatud koostööprojekti, mille laiem eesmärk on külade/kogukondade võimestamine ning arukate külade võrgustiku loomine. Projekti otseseks eesmärgiks on aga aidata kogukondadel koolitajate toetusel läbi mõelda ja kujundada oma küla või külade piirkonna arengustrateegia, millele tuginedes saab lähitulevikus ellu kutsuda juba järgmisi arengu- ning investeeringuprojekte.

Lõuna-Järvamaa ja Jõgevamaa peale kokku võimaldatakse projektis osaleda kümnel meeskonnal, ühe meeskonna suurus 3-5 inimest. Koolitused-kohtumised, millest igal on oma teooria ja praktika osa, toimuvad 1 kord kuus erinevatel aegadel (nädalavahetustel või tööpäeva õhtuti) ja erinevates kohtades, kus saab tutvuda ka vastuvõtja kogemustega. On võimalik, et mõned kokkusaamised saavad toimuma ka veebis ning kohalikud arengudokumendid peaksid valmima juba koolitusprogrammi lõpuks. Osalejate inspireerimiseks ja grupi ühtsustunde loomiseks on plaanis alustada õppeprogrammi ühise õppereisiga mõnda juba praegu arukalt toimetavasse kogukonda.

Milline on üldse arukas küla? See võiks olla oma kogukonda teeniv küla, kes teab oma kogukonna tugevusi, aga tunneb ka kogukonna probleeme. Arukas küla oskab ja suudab ise leida lahendusi,  teeb mida on vaja teha, on loogiline ja ratsionaalne.

Türi ja Imavere piirkonna küladel (või ka külade piirkondadel), kes soovivad sellises arenguprogrammis osaleda, palutakse oktoobrikuu jooksul oma soovist teada anda meiliaadressil koostoo@koostookogu.ee